Zeleninová pizza

1 - 2 porcie
20 - 25 minút príprava
15 minút na 200 °C
Suroviny
Cesto
- 100 g múka pšeničná bio
- 100 g špaldová múka hladká
- 1/2 ČL soľ
- 1 PL olej olivový
Kvások
- droždie 1/3 kocky
- voda teplá 125 ml
- cukor trstinový nerafinovaný 1/2 PL
Paradajková zmes
- paradajkový pretlak 350 g
- cesnak 1-2 strúčiky
- olej olivový 3 PL
- soľ 1 ČL
Zelenina
- 1 ks fialová cibuľa
- šampiňóny 200 g
- kukurica podľa chuti
- brokolica podľa chuti
Postup
- Pripravíme si kvások. Do teplej vody pridáme 1/2 PL cukru, rozdrobíme 1/3 kocky droždia, premiešame a necháme odstáť 20 minút.
- Medzitým si v mise zmiešame špaldovú hladkú múku s pšeničnou múkou, pridáme soľ a všetko premiešame.
- Kvások vmiešame do múky a pridáme 1 PL olivového oleja a vymiesime cesto. Misu s cestom prekryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň jednu hodinu.
- Pripravíme si paradajkovú zmes na pizzu. Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak do zlata. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme a dusíme pod pokrievkou približne 10 až 15 minút.
- Cesto nám už takto krásne vykyslo.
- Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru kruhu. Plech na pečenie si potrieme olivovým olejom a cesto preložíme na plech.
- Cesto potrieme olivovým olejom.
- Cesto potrieme paradajkovou zmesou.
- Na cesto si navrstvíme suroviny. Začneme šampiňónmi, ktoré sme si vopred očistili a nakrájali. Na tie navrstvíme cibuľu nakrájanú na kolieska a kukuricu a nakoniec brokolicu (tú som vopred uvarila vo vode, aby zmäkla). Pizzu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov.
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)