Zeleninová pizza

hlavna2
1 - 2 porcie
20 - 25 minút príprava
15 minút na 200 °C

Suroviny

Cesto

  • 100 g múka pšeničná bio
  • 100 g špaldová múka hladká
  • 1/2 ČL soľ
  • 1 PL olej olivový

Kvások

  • droždie 1/3 kocky
  • voda teplá 125 ml
  • cukor trstinový nerafinovaný 1/2 PL

Paradajková zmes

  • paradajkový pretlak 350 g
  • cesnak 1-2 strúčiky
  • olej olivový 3 PL
  • soľ 1 ČL

Zelenina

  • 1 ks fialová cibuľa
  • šampiňóny 200 g
  • kukurica podľa chuti
  • brokolica podľa chuti

Postup

  1. Pripravíme si kvások. Do teplej vody pridáme 1/2 PL cukru, rozdrobíme 1/3 kocky droždia, premiešame a necháme odstáť 20 minút.01
  2. Medzitým si v mise zmiešame špaldovú hladkú múku s pšeničnou múkou, pridáme soľ a všetko premiešame.02
  3. Kvások vmiešame do múky a pridáme 1 PL olivového oleja a vymiesime cesto. Misu s cestom prekryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň jednu hodinu.03
  4. Pripravíme si paradajkovú zmes na pizzu. Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak do zlata. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme a dusíme pod pokrievkou približne 10 až 15 minút.04
  5. Cesto nám už takto krásne vykyslo.05
  6. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru kruhu. Plech na pečenie si potrieme olivovým olejom a cesto preložíme na plech.06 (01) 06 (02)
  7. Cesto potrieme olivovým olejom.07 (01) 07 (02)
  8. Cesto potrieme paradajkovou zmesou.08 (01) 08 (02)
  9. Na cesto si navrstvíme suroviny. Začneme šampiňónmi, ktoré sme si vopred očistili a nakrájali. Na tie navrstvíme cibuľu nakrájanú na kolieska a kukuricu a nakoniec brokolicu (tú som vopred uvarila vo vode, aby zmäkla). Pizzu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov.09 (01) 09 (02) 09 (03) 09 (04)

last2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)