Tofu praženica

Tofu praženica
1 porcia
3 minúty príprava
5-7 minút tepelná úprava

Praženica z tofu je výborná ako rýchle raňajky, vhodná tiež na ľahkú večeru, ale pokiaľ pridáte trochu viac tofu a zeleniny, je vhodná aj na obed, ktorý iste zasýti.

Veľkou výhodou tohto jedla je, že ho môžete pripravovať s rôznou zeleninou, praženica je výborná aj s čerstvými šampiňónmi. Takže smelo vymýšľajte, pretvárajte a kombinujte.

Suroviny

  • 1/2 balenia tofu údené
  • podľa chuti hrášok mrazený
  • 1 ks cibuľa menšia
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti kurkuma mletá
  • podľa chuti chilli mleté
  • podľa potreby olej rastlinný
  • podľa chuti kari korenie

Príloha

  • čerstvý chlieb
  • paradajky
  • jarná cibuľka

Postup

  1. Cibuľku si nakrájame na malé kocky a opražíme na rozpálenom oleji do zlatista. Tofu nad panvicou rozmrvíme v prstoch, pridáme trošku chilli, kurkumu a kari na ochutenie a dofarbenie.IMG_3333
  2. Pridáme rozmrazený hrášok a všetko spolu premiešame, nech sa nám tofu zafarbí kurkumou a kari korením a opekáme na ohni, kým nedosiahneme opečený vzhľad. Hotové podávame s čerstvou zeleninou, v mojom prípade s paradajkami, jarnou cibuľko a chlebom.

Tofu praženica

604

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)