Pizza rožky

hlavna

Suroviny

Cesto

  • múka špaldová celozrnná hladká 180g
  • múka pšeničná hladká 180g
  • soľ 1/4 ČL
  • olej 90 ml
  • oregano

Kvások

  • 180 ml teplej vody
  • droždie 30g
  • cukor

Náplň

  • olivy
  • údené tofu
  • kečupová zmes: kečup, bazalka sušená, oregano sušené, prelisovaný cesnak (kto chce môže dať sušený), soľ, čierne mleté korenie

Postup

  1. Pripravíme si kvások z teplej vody, droždia a cukru a necháme ho odstáť na približne 20 min. Medzitým si zmiešame múku so soľou, pridáme oregano a všetko spolu premiešame. 01
  2. Keď máme kvások hotový, vlejeme ho do múčnej zmesi, pridáme olej a vymiesime cesto, ktoré dáme odležať na 20 minút na teplé miesto a prikryjeme ho utierkou.02
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnako veľké bochníky a každý z nich vyvaľkáme do tvaru kruhu na pomúčenej doske.03
  4. Vyvaľkané cesto rozdelíme na 8 častí. Na každý trojuholník budeme vrstviť plnku.04
  5. Najprv na cesto dáme kečupovú zmes, ktorá pozostáva z kečupu, sušených byliniek, soli, čierneho mletého korenia a prelisovaného cesnaku. Pri kečupovej zmesi neudávam presnú gramáž surovín, nech si každý namieša všetkého toľko, koľko má rád. :)05
  6. Na kečupovú zmes uložíme olivy nakrájané na kolieska a na olivy dáme nastrúhané údené tofu.06
  7. Trojuholníky zrolujeme do rožtekov, potrieme ich nesladeným rastlinným mliekom a na vrch nasypeme ľanové semienka. Rožteky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.07

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)