Pikantná marináda

marin-hlavna
5 min. príprava
3-5 min. tepelná úprava

Toto je fakt asi tá najjednoduchšia marináda, ktorú môžete spraviť, ale jej chuť je svetová. Nie nadarmo sa zvykne hovoriť, že v jednoduchosti je krása, v tomto prípade je v jednoduchosti hlavne výborná chuť. kto má teda rád poriadne pikatné, príde si na svoje, zaručene. Pri koreninách nie sú uvedené pomery, ale netreba to s nimi preháňať, fakt len jemne, ak to preženiete, váš žalúdok čaká nepríjemné pálivé prekvapenie. Prípadne vám začnú zlyhávať chuťové bunky ako mne z nadmerného používania chilli. A verte, nie je to sranda! 😀

Recept na bazalkovú zemiakovú kašu

Suroviny

  • sójová omáčka
  • chilli mleté (lepšie by bolo keby ste mali čerstvú chilli papričku, ja som však nemala)
  • zázvor čerstvý nastrúhaný
  • čierne mleté korenie
  • štipka soli (pokiaľ máte tofu natural, so soľou to ale aj tak nepreháňajte)
  • drvená rasca
  • čerstvý cesnak (stačí jeden strúčik, ktorý prelisujete)
  • + olej na opekanie a tofu, ktoré budete marinovať (ja používam najradšej tofu údené, je slanšie, čiže pri ňom sa zaobídete častokrát aj bez soli)

Postup

  1. Tofu si dáte do misky, pokropíte sójovou omáčkou, okoreníte so všetkými koreninami, ktoré sú v recepte uvedené z oboch strán a tofu necháte približne 10-15 min. odpočívať. Ja tofu zvyknem prekrojiť na polku a následne na to na dva trojuholníky. Pri niektorých receptoch, ako napríklad pri tomto s bazalkovou kašou mi to prípadá estetickejšie, no pokiaľ pripravujete čínu, nakrájajte tofu na kocky, vložte do misky, zalejte sójovkou a okoreňte.
  2. Marinované tofu už len opečte z oboch strán na oleji a máte hotovo. Stačí pár minút z každej strany.

marin-last marin-last2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)