Zimná perníková granola

foto-hlavna-oz
10 minút príprava
20 - 25 minút na 180 °C

Omamná vôňa perníkov a škorice je pre mňa neodmysliteľne spätá nielen s vianočným obdobím, tiahne sa so mnou celou studenou zimou. Vždy si rada pochutím na čomsi s touto príchuťou, či sú to cinnamon rolls, chia puding, obyčajná raňajková ovsená kaša alebo granola, ktorú vám teraz ponúkam.
Prevoňajte svoju kuchyňu pri príprave domácej a poctivej granoly, ktorá je omnoho zdravšia ako tie, čo nachádzame v obchodoch a tak trochu si pripomeňme nedávny čas Vianoc. Máme tu víkend, tak na chvíľku vypnite a ráno si zamaškrťte s týmto sladkým receptom.

Suroviny

foto-last-oz01

  • 2 H vločky ovsené
  • ¾ H mandle (nasekané)
  • ½ H vlašské orechy (nasekané)
  • 2 ČL perníkové korenie
  • 1 ½ ČL škorica
  • ½ ks vanilkový struk
  • štipka soli
  • 3 PL kokosový olej (roztopený)
  • 2+1 PL javorový sirup

Okrem toho

  • 1 ks sójový jogurt natural
  • podľa chuti brusnice sušené
  • podľa chuti javorový sirup

Postup

  1. Najprv si pomixujeme alebo pomelieme na jemnejšie kúsky mandle a vlašské orechy, nie úplne na prášok, len na menšie kúsky, ktoré, keď sa upečú, vám budú chrúmať pod zubami.
  2. Vo veľkej mise si zmiešame vločky (môžete použiť aj bezlepkové), pridáme orechy, perníkové korenie, mletú škoricu, štipku soli a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetky suroviny dôkladne premiešame, aby sa prepojili.
  3. Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a 2 polievkové lyžice sirupu a premiešame.
  4. Zmes vysypeme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Granolu už len vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minúť pri 180 °C. Približne každých 5 minút plech vyberieme a granolu premiešame. Dávame pozor, aby neprihorela (každá rúra na pečenie je iná, niektorú môžu piecť dlhšie, iní kratšie, sledujte si to :) ). bod4-foto-content-oz
  5. Po upečení granolu vyberieme a pridáme do ešte teplej 1 polievkovú lyžicu javorového sirupu, kto má rád sladšie môže aj 2 a všetko premiešame.
  6. Granolu necháme vychladnúť a presypeme ju do sklenenej nádoby.
  7. bod7-foto-content-ozPodávame so sójovým jogurtom a brusnicami. Skvelá na rýchle raňajky alebo keď sa vám ráno nechce variť a pripravovať si raňajky. Prípadne si ju môžete zobrať so sebou do školy alebo práve v sklenenom pohári s jogurtom, sušeným ovocím alebo aj s čerstvým ovocím. Prajem vám dobrú chuť!

foto-last-oz03

foto-last-oz02

foto-last-oz04

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)