Zebrový koláč

hlavna
8 - 10 porcii
10 - 15 minút príprava
35 minút na 180 °C

Nie, nie, nebojte sa, pripravujeme iba koláčiky bez krutého zaobchádzania so zvieratami, takže aj tento zebra cake je robený pri všetkej mierumilovnosti. Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou. Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.

Suroviny

  • 1 ½ H múka špaldová celozrnná hladká
  • ½ H trstinového cukru
  • ¼ H rastlinného oleja
  • 1 H rastlinného mlieka
  • 2 prezreté banány
  • 1 ks prášok do pečiva
  • vanilkový lusk
  • 2 PL kakao
  • ½ ČL soli

Postup

  1. V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk.01
  2. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame.02 (01) 02 (02)
  3. Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.03
  4. Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.04 (01) 04 (02) 04 (03)
  5. Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.05

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)