Základný hummus

hlavna
15 minút príprava
30 - 45 minút varenie

Toto je recept na základný jednoduchý hummus podľa mňa. Ako ste si všimli, tahini v recepte nie je, ešte som sa k tahini nedopracovala a nemala som príležitosť túto dobrotu ochutnať alebo pridať do nejakého pokrmu. Hummus môžete obohatiť o avokádo a vznikne tak krémovejšia hmota, prípade pripraviť hummus so špenátom, sušenými paradajkami, červenou repou.. Možností je veľa, tak nech vás pri tvorení jedál vedie vaša fantázia.

Suroviny

  • 1 H cícer suchý
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • šťava z citróna
  • olivový olej
  • rasca drvená
  • + trochu vodu z uvareného cíceru

Postup

  1. Večer si namočíme jeden hrnček suchého cíceru do vody a necháme namáčať do rána ďalšieho dňa. Ráno vodu zlejeme, cícer dáme do hrnca, zalejeme novou vodou a varíme približne 30-45 minúť, kým cícer nezmäkne. Vodu na namáčanie dávam odoka, tak isto aj vodu na varenie cícera, jednoducho, nech je vody dostatok.
  2. Cícer zlejte, dajte do mixéra spolu s olivovým olejom, prelisovanými strúčikmi cesnaku a trochou vody (v ktorej sa cícer varil) a vymixujte na hladkú hmotu. Hummus osolíme, pridáme čierne mleté korenie, drvenú rascu a šťavu z citróna a môžete buď premiešať alebo ešte krátko pomixovať a hummus je hotový.
  3. Podávajte s čerstvým pečivom, hriankami, tortillami, alebo tyčinkami čerstvej zeleniny.

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)