Tofu praženica

1 porcia
3 minúty príprava
5-7 minút tepelná úprava
Praženica z tofu je výborná ako rýchle raňajky, vhodná tiež na ľahkú večeru, ale pokiaľ pridáte trochu viac tofu a zeleniny, je vhodná aj na obed, ktorý iste zasýti.
Veľkou výhodou tohto jedla je, že ho môžete pripravovať s rôznou zeleninou, praženica je výborná aj s čerstvými šampiňónmi. Takže smelo vymýšľajte, pretvárajte a kombinujte.
Suroviny
- 1/2 balenia tofu údené
- podľa chuti hrášok mrazený
- 1 ks cibuľa menšia
- podľa chuti soľ
- podľa chuti kurkuma mletá
- podľa chuti chilli mleté
- podľa potreby olej rastlinný
- podľa chuti kari korenie
Príloha
- čerstvý chlieb
- paradajky
- jarná cibuľka
Postup
- Cibuľku si nakrájame na malé kocky a opražíme na rozpálenom oleji do zlatista. Tofu nad panvicou rozmrvíme v prstoch, pridáme trošku chilli, kurkumu a kari na ochutenie a dofarbenie.
- Pridáme rozmrazený hrášok a všetko spolu premiešame, nech sa nám tofu zafarbí kurkumou a kari korením a opekáme na ohni, kým nedosiahneme opečený vzhľad. Hotové podávame s čerstvou zeleninou, v mojom prípade s paradajkami, jarnou cibuľko a chlebom.
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)