Špenátový quiche

hlavna

Suroviny

Cesto

  • 300 g celozrnná múka
  • ½ ČL soľ
  • 100 ml vlažná voda
  • 125 g alsan studený

Plnka

  • 2 ks tofu natural (cca 180 g = 1 balenie)
  • 200 ml sójová smotana
  • 1 PL olivový olej
  • 100 g čerstvý špenát
  • 6 ks lístky čerstvej bazalky
  • 3 strúčiky cesnak čerstvý
  • 3 PL lahôdkové droždie
  • čierne mleté korenie štipka
  • soľ podľa chuti
  • ½ ČL kurkuma
  • muškátový oriešok štipka
  • 1-2 PL kukuričný škrob

Postup

  1. Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme plnku. V prípade potreby, ak sa vám cesto bude zdať lepkavé, dosypte múku a mieste ďalej.
  2. Tofu, sójovú smotanu, bazalku a olivový olej spolu zmixujeme v mixéri, ochutíme kurkumou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom a soľou a všetko spolu premiešame. Zmes ochutnajte, aby bola podľa vašej chuti a dostatočne osolená a nechutila mdlo. Do zmesi pridajte lahôdkové droždie a škrob a všetko znova dôkladne premiešajte.
  3. Špenát môžete použiť buď čerstvý alebo si ho krátko poduste spolu s cesnakom a to tak, źe na olivovom oleji osmažíme do zlata prelisované 2 strúčiky cesnaku a pridáte umytý špenát a budete dusiť pod pokrievkou.
  4. Kým sa špenát dusí, vyberieme z chladničky cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy alebo misky na pečenie. Na cesto vylejeme tofu zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
  5. Dusený špenát necháme trochu vychladnúť a špenát dáme na tofu zmes a mierne všetko vidličkou premiešame, aby sa špenát dostal do všetkých častí plnky.
  6. Quiche pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)