Špenátové rizoto

hlavna
Vylepšený recept
3 porcie
10 minút príprava
35 - 40 minút varenie

Obľúbené špenátové rizoto. Recept si prešiel malou úpravou, ktorá mu na lahodnej a maslovej chuti iba pridala. Dusený špenát a príjemná vôňa cesnaku, to všetko charakterizuje toto na prípravu nenáročné a chutné rizoto, ktoré je hotové za chvíľku. Pripravte si ho podľa vynoveného receptu, na záver posypte strúhaným údeným tofu a môžete si vychutnávať výborný obed alebo večeru.

Suroviny

  • 125 g čerstvého špenátu
  • 1 H ryža
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 0,5 l vody
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Očistíme si cibuľu a cesnak, pripravíme 0,5 litra vývaru z 1 kocky bujónu a premyjeme si špenát a usušíme ho v utierke.
  2. Na oleji speníme prelisovaný cesnak, pridáme premytý a osušený špenát a dusíme na miernom ohni.
  3. Na oleji v druhom hrnci si speníme cibuľku, pridáme ryžu, ktorú krátko opražíme a postupe začneme pridávať vývar po naberačkách. Keď sa vývar vpije, pridáme ďalší vývar (1-2 naberačky). Keď už máme vývar skoro minutý, pridáme k ryži špenát dusený na cesnaku, zamiešame a pridáme zvyšný vývar.
  4. Počkáme, kým sa vývar vpije, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením a môžeme podávať.

last1 last2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)