Špaldová celozrnná krupicová kaša

1 porcia
5 minút príprava
5 minút varenie
Suroviny
Na kašu
- 35 g špaldová celozrnná krupica
- 15 g kokosový cukor
- 75 – 100 ml rastlinného mlieka
Na vrch
Na krupicovej kaši sme odrástli asi všetci. Kaša, ktorá nielen zahreje, ale aj zasýti a nakopne človeka do dňa. Je to akási spomienka na detstvo a na bezstarostné časy, preto si pripomeňte si toto sladké obdobie ešte sladšou raňajkovou kašou, ktorá je pretvorená do luxusnejšej a trochu zdravšej verzie.
Postup
- Klasické suroviny ako maslo, biely cukor a pšeničnú krupicu som nahradila vychytanejšími surovinami ako kokosový cukor, špaldovú celozrnnú krupicu, kakaové maslo a namiesto granka som kašu posypala kakaovými bôbmi. Kaša tak nabrala nový rozmer. Nebojte sa experimentovať a klasiky, ktoré všetci poznáme, prerobiť na takéto dobroty.
- Recept je tak jednoduchý, že by postup ani nemusel byť, ale predsa len, aby ste na mňa nepovedali, tak ho máte mať. Do vriaceho mlieka postupne prisypeme krupicu a cukor. Kašu varíme za stáleho miešania, aby nám nevznikli hrudky, na miernom ohni, pokým kaša nezhustne. Uvarenú kašu dáme do taniera, na vrch kaše dáme kakaové maslo a počkáme, kým sa nerozpustí. Kašu na záver dozdobíme kakaovými bôbmi, prípadne môžeme posypať kokosovým cukrom.
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)