Semienkové krekry

hlavna

Suroviny

Cesto

  • 100 g múka pšeničná celozrnná hladká
  • 120 g múka pšeničná celozrnná
  • 100 g múka špaldová celozrnná hladká
  • 1 ½ ČL himalájska soľ
  • 1 ½ ČL prášok do pečiva bez fosfátov
  • 2-3 ČL cesnak granulovaný
  • 3 PL olivový olej
  • 120 ml voda
  • 65 g alsan studený
  • 2 PL ľanové semienka
  • 4 PL voda

Okrem toho

  • 5 PL ľanové semienka
  • 3 PL slnečnicové semienka
  • 3 PL sezamové semienka

Postup

  1. Do menšieho hrnca si dáme 2 PL ľanových semienok a 4 PL vody, povaríme na miernom ohni približne 2-3 minúty, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Z vody a semienok nám vznikne čosi ako sliz.
  2. V mise si zmiešame všetky tri múky, soľ, prášok do pečiva, cesnak a premiešame. Pridáme olivový olej, na kúsky nakrájaný alsan a začneme spracovávať cesto. Postupne pridávame vodu, nemusíme ju použiť celú. Pridáme ľanové, slnečnicové a sezamové semienka, ktoré zapracujeme do cesta. Cesto by malo byť iba mierne lepivé a musí držať pokope, pokiaľ pridáte veľa vody, cesto sa bude príliš lepiť. V tom prípade pridajte trocha múky a vypracujte cesto.01
  3. Cesto odložíme na 10-15 min. do chladničky, predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Cesto vyberieme z chladničky rozdelíme si ho na 3 časti a každú z nich vyvaľkáme na tenký plát. Radielkom rozkrájame cesto na malé štvorce alebo obdĺžniky, preložíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Krekry posypeme soľou a pečieme približne 7 min. potom plech vyberieme, krekry otočíme na opačnú stranu a pečieme ďalších 7-8 minút. 02 03
  4. Po upečení krekry preložíme na tanier a necháme vychladnúť.

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)