Raw cheesecake

Nedajte sa odradiť fotkami, tie mi trochu nevyšli, ale chuť koláča je skvelá. Pokiaľ ste skúsili recept na naše cheesecake parfait alebo len na cheesecake plnku z tohto raňajkového parfait, môžete už tušiť, že aj tento recept bude úžasný! Vyskúšajte, neoľutujete a keď tak, spravte pár pekných fotiek a pokojne nám ich pošlite, budeme len radi! Recept je jednoduchý a celkom rýchly a chuť plnky mi neskutočne pripomína sladkú tvarohovú plnku.
Suroviny
Korpus
- 1 H orechy (vlašské, mandle..)
- ½ H datle
- ¼ ČL soľ
- 1 ČL škorica mletá
Plnka
- 2 H kešu
- 2 ČL kokosový olej
- 2 PL sladidlo (javorový sirup / med / alebo iné sladidlo podľa vašej chuti)
- ¼ ČL soľ
- 100 ml mlieko* + podľa potreby
- 1 PL citrónová šťava
- 1 ks vanilkový struk
Na vrch
- čučoriedky alebo iné ovocie podľa vašej chuti
* najlepšie bude domáce mandľové mlieko, pokiaľ chcete mať cheesecake skutočne raw
Postup
- Večer pred prípravou si namočíme do vody orechy (mandle alebo vlašské, výber je na vás), kešu a datle. Na druhý deň ráno všetko zlejeme. Do mixéru vložím namočené a zliate orechy spolu s datľami, pridáme štipku soli, mletú škoricu a vymixujeme do hladkej hmoty.
- Zmes preložíme do formy na pečenie, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie a uhladíme povrch orechovo-datľovej zmesi.
- Ďalej si vymixujeme zmes, ktorá sa bude vrstviť na „korpus“. V mixéri spolu zmixujeme kešu s kokosovým olejom, sladidlom, pridáme štipku soli, citrónovú šťavu a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. K surovinám pridáme mlieko, môžete postupne, nie naraz všetko. Dolievajte podľa potreby, aby bola vymixovaná zmes hladká a nie riedka! Dajte na to pozor. Nemusíte minúť celé mlieko, môžete pridať viac, ja pridávam väčšinou od oka, tých 100 ml je len orientačných.
- Hladkú kešu zmes navrstvite na „korpus“, zarovnajte povrch zmesi a cheesecake je skoro hotový.
- Cheesecake odložte do chladničky alebo mrazáka, aby stuhol a pri podávaní ozdobte čerstvými čučoriedkami, prípadne iným bobuľovým ovocím, je to na vás, hlavne aby vám chutilo!
* pokiaľ chcete mať cheesecake v troch farebných vrstvách, rozdeľte si plnku z kešu orechov na dve časti. Do jednej pridajte čučoriedky a krátko premixujte, druhú časť plnky nechajte čistú.
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)