Raňajková granola s kešu a brusnicami

foto-hlavna-oz
10 minút príprava
20 minút na 180 °C

Ďalšia raňajková pochúťka, ktorá vám po pripravení vystačí na pár dní a to aj pre celú rodinu. Pokiaľ sa vám na raňajky nechce variť a vymýšľať niečo, kým ste ešte možno trochu ospalí, tak granolu stačí zaliať mliekom alebo pridať jogurt a pár kusov čerstvého ovocia a o chutné raňajky máte postarané.
Skúste si granolu zobrať aj so sebou do práce alebo školy ako snack, stačí ju spolu s jogurtom striedavo navrstviť do skleneného pohára a môžete vychutnávať, keď vás prepadne hlad. Nech vám chutí! :)

Suroviny

  • 2 H ovsené vločky
  • ½ H kešu (nesolené, nepražené)
  • ¾ H slnečnicové semienka
  • ½ ks vanilkový struk
  • ½ ČL škorica mletá
  • ½ ČL soľ himalájska
  • 50 ml kokosový olej (roztopený)
  • 2+1 PL (vrchovaté) púpavový med
  • ¾ H brusnice sušené

Postup

  1. Kešu orechy si najprv nasekáme na menšie kúsky a zmiešame ich s ovsenými vločkami a slnečnicovými semienkami. Pridáme škoricu, soľ, vyškrabané vnútro z vanilkového struku.
  2. Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a premiešame ho so zmesou. Pridáme 2 PL rastlinného medu, môžete použiť aj iné sladidlo podľa vašej chuti alebo aké máte momentálne doma. :)
  3. Všetko poriadne premiešame, aby sa suroviny prepojili. Granolu presypeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.bod3
  4. Pečieme v predhriatej rúre 20 min. Po vybraní z rúry pridáme ešte 1 PL sladidla a všetko premiešame. Pridáme sušené brusnice, ktoré do zmesi zamiešame a necháme vychladnúť.
  5. Vychladnutú granolu uskladníme do sklenenej nádoby.
  6. Podávať môžete so sójovým neochuteným jogurtom alebo rastlinným mliekom, pridajte na kúsky nakrájané čerstvé ovocie a už vám len poprajem dobrú chuť k takýmto rýchlym raňajkám!

foto-last-oz1 foto-last-oz2 foto-last-oz3

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)