Raňajková granola s kešu a brusnicami

10 minút príprava
20 minút na 180 °C
Ďalšia raňajková pochúťka, ktorá vám po pripravení vystačí na pár dní a to aj pre celú rodinu. Pokiaľ sa vám na raňajky nechce variť a vymýšľať niečo, kým ste ešte možno trochu ospalí, tak granolu stačí zaliať mliekom alebo pridať jogurt a pár kusov čerstvého ovocia a o chutné raňajky máte postarané.
Skúste si granolu zobrať aj so sebou do práce alebo školy ako snack, stačí ju spolu s jogurtom striedavo navrstviť do skleneného pohára a môžete vychutnávať, keď vás prepadne hlad. Nech vám chutí!
Suroviny
- 2 H ovsené vločky
- ½ H kešu (nesolené, nepražené)
- ¾ H slnečnicové semienka
- ½ ks vanilkový struk
- ½ ČL škorica mletá
- ½ ČL soľ himalájska
- 50 ml kokosový olej (roztopený)
- 2+1 PL (vrchovaté) púpavový med
- ¾ H brusnice sušené
Postup
- Kešu orechy si najprv nasekáme na menšie kúsky a zmiešame ich s ovsenými vločkami a slnečnicovými semienkami. Pridáme škoricu, soľ, vyškrabané vnútro z vanilkového struku.
- Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a premiešame ho so zmesou. Pridáme 2 PL rastlinného medu, môžete použiť aj iné sladidlo podľa vašej chuti alebo aké máte momentálne doma.
- Všetko poriadne premiešame, aby sa suroviny prepojili. Granolu presypeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v predhriatej rúre 20 min. Po vybraní z rúry pridáme ešte 1 PL sladidla a všetko premiešame. Pridáme sušené brusnice, ktoré do zmesi zamiešame a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú granolu uskladníme do sklenenej nádoby.
- Podávať môžete so sójovým neochuteným jogurtom alebo rastlinným mliekom, pridajte na kúsky nakrájané čerstvé ovocie a už vám len poprajem dobrú chuť k takýmto rýchlym raňajkám!
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)