Pohánková kaša RAW

hlavna
3 - 4 porcie
20 min. príprava
12 hod. namáčanie

Suroviny

  • 1 H pohánka
  • ¾ H mandle
  • 100-115 ml rastlinné mlieko
  • 2 ks menšie červené jablká
  • 1 ČL škorica
  • 2 PL kakao
  • 2-3 PL sladidlo
  • + 1 ks väčší banán
  • podľa potreby goji
  • 1 ks jablko
  • podľa potreby konopné semienka

Postup

  1. Večer pohánku prepláchneme v sitku, dáme do misky a zalejeme vodou. Mandle taktiež zalejeme vodou a namáčame do rána ďalšieho dňa.
  2. Na druhý deň ráno mandle a pohánku zlejeme a dáme do mixéra. Prilejeme rastlinné mlieko (najlepšie domáce mandľové). Ošúpeme jablká , zbavíme ich jadrovníka, nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra a všetko spolu zmixujeme do hladka.
  3. Kašu rozdelíme na dve časti, do jednej dáme 2 PL kakaa a osladíme sladidlom a vymixujeme. Druhú časť ochutíme škoricou a sladidlom podľa chuti a zmiešame.
  4. Kašu plníme do uzatváracích pohárov na striedačku, kakaovú kašu, banány, kakaovú kašu, goji a jablká, škoricovú kašu, jablká a konopné semienko. Poháre zatvoríme, odložíme do chladničky, kde vydržia pár dní. Pokiaľ použijete namiesto čerstvého ovocia napríklad sušené alebo orechy a semená, vydržia v chladničke dlhšie.

last1

Samozrejme môžete do kaše dať čokoľvek, napríklad namiesto kakaa použite karob, namiesto škorice vanilku , použite rôzne druhy orechov alebo semien, kokos, mandľové alebo arašidové maslo, sušené ovocie podľa chuti.

last2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)