Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

foto-hlavna-oz
2 porcie
5 minút príprava
25 minút varenie

Naozaj veľmi rýchla a predovšetkým chutná omáčka na cestoviny. Pokiaľ nemáte čas a máte hlad a chuť na teplú večeru, či obed, vyskúšajte. Spojenie paradajok a bazalky je dokonalé. Táto omáčka je moja obľúbená, ale ja mám rada v podstate všetko paradajkové na taliansky spôsob, tak sa nechajte aj vy nahovoriť a uvarte si rýchle pomodoro špagety podľa tohto receptu.

Suroviny

suroviny

  • 500 g paradajky
  • 140 g paradajkový pretlak
  • 3 stredne veľké strúčiky cesnaku
  • olej podľa potreby
  • lístky čerstvá bazalky
  • 1 PL cukor trstinový
  • 1 ČL soľ
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • + cestoviny

Postup

  1. Na oleji si opražíme očistené a prelisované strúčiky cesnaku, dávajte pozor, aby vám cesnak nezhnedol, potom zhorkne.
  2. K cesnaku pridajte paradajkový pretlak, najlepšie, ak máte domáci, osoľte a premiešajte. Po chvíľke pridajte cukor a znova premiešajte a nechajte pár minút variť.
  3. Pokiaľ máte čerstvé paradajky, narežte si ich, vložte do hrnca a zalejte ich horúcou vodou, po pár minútach ich zlejte a prelejte studenou, koža sa vám bude lepšie dávať dole. Kožu z paradajok odstráňte a nakrájajte ich na malé kocky.
  4. Paradajky, ktoré sme si takto pripravili pridáme do hrnca, zakryjeme pokrievkou a necháme, aby pustili šťavu a zmäkli. Pokiaľ nemáte prístup k čerstvým a kvalitným paradajkám, čo bude asi v tomto zimnom období trochu náročnejšie, použite lúpané a krájané paradajky z konzervy. Vyberajte kvalitný produkt s dobrým zložením bez prebytočných surovín v zložení.
  5. Medzičasom si pripravte cestoviny
  6. Čerstvú bazalku si nasekajte na menšie kúsky a keď máte paradajky zmäknuté, pridajte bazalku, premiešajte, podľa chuti dosoľte a pridajte čierne mleté korenie podľa chuti.
  7. Nakoniec už len premiešajte s uvarenými cestovinami. Nech vám chutí! :)

foto-last-oz foto-last-oz2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)