Palacinky s tofu tvarohom z banánového mlieka

foto-hlavna-oz

Suroviny

Na palacinky

Na čokoládovú polevu

Na tofu tvaroh

S tofu tvarohom ste sa ako vegáni už určite stretli. Za mňa nič moc. Osobne nemám veľmi rada biele tofu, aj keď je niečím ochutené, stále mi tam preráža jeho zvláštna chuť. Ochutiť ho však sladučkým banánovým mliekom, to je už iná záležitosť. A dať do palaciniek je tiež vyšší level. To už tú mdlú chuť necítiť a je to super!

Postup

  1. Na palacinky si spravíme hladké cesto. Zmiešame múku, mlieko, štipku soli, cukor a kukuričný škrob. Palacinky opekáme na rozpálenej panvici, na troške oleja. Palacinky robte tenučké, na rozpálený olej nalejte cesto. Keď sa vám trochu prepečie palacinku otočte na druhú strane a opekajte do zlatista.
  2. Na tofu tvaroh si dáme nakrájané tofu do mixéra, pridáme štipku soli, sladidlo. Sladidlo môžete aj vynechať banánové mlieko je dosť sladké, ale pripravujte podľa vašej chuti. Pridajte mlieko a premixujte do hladka. Na záver pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a premiešajte.
  3. Na koniec si pripravíme ešte čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustite kokosový olej s čokoládou na varenie.
  4. Palacinky potrite tofu tvarohom, zatočte. Poukladajte vedľa seba na tanier, polejte čokoládovou polevou. Na ozdobu môžete pridať banán nakrájaný na kolieska.

foto-last-oz1 foto-last-oz2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)