Nátierka z tofu

hlavna
2-3 porcie
15 minút príprava

Suroviny

  • pol balenia údeného tofu
  • olej olivový
  • lahôdkové droždie
  • štipka soli
  • čierne mleté korenie
  • jarná cibuľka
  • 1-2 strúčiky cesnaku

Postup

  1. Do misy si rukami roztlačíme tofu, ak sa nechcete zababrať pokojne ho roztlačte aj vidličkou. Pridajte trochu oleja, môžete pridať aj alsan* (množstvo záleží na vás, podľa toho, akú krémovú chcete nátierku mať), pridajte pár lyžíc lahôdkového droždia* (odporúčam to so sladovým výťažkom) .Nasekajte si jarnú cibuľku, tiež ju pridajte do misy. Očistite cesnak a prelisujte ho.
  2. Všetko spolu vymiešajte, pridajte korenie a soľ na dochutenie.

* lahôdkové droždie kúpite v bio obchodoch alebo obchodoch so zdravou výživou
* lahôdkové droždie je vhodné na dochucovanie nátierok, polievok, omáčok alebo rôznych iných pokrmov, obsahuje kvalitné bielkoviny a vitamíny skupiny B, zvyšuje nutričné hodnoty jedla
* alsan kúpite v predajniach so zdravou výživou, v bio predajniach
* alsan je čisto rastlinný tuk, odporúčam zlatý alsan, podľa zloženia na obale neobsahuje žiadne živočíšne produkty narozdiel od zeleného, v ktorom sú na obale uvedené Éčka a podľa toho, čo som našla by mali byť živočíšneho pôvodu. Alsan je vhodný aj pre alergikov na mlieko alebo ľudí, ktorí majú intoleranciu laktózy, je vhodnou náhradou za margaríny.

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)