Nátierka z červenej šošovice

hlavna
približne 2-3 porcie
20-25 minút varenie

Vznik tejto šošovicovej nátierky by sa dal viac-menej označiť ako náhoda, ale úplne skvelá a chutná. Pôvodne som sa snažila ukuchtiť červenú šošovicu, s ktorou som mala skúsenosť prvýkrát, a to na indický spôsob s ryžou. Koniec koncov, nevzniklo z toho nijaké hlavné indické jedlo, ale táto skvelá nátierka na hrianky.

Suroviny

  • červená šošovica
  • kurkuma
  • mletá rasca
  • chilli mleté
  • soľ
  • cesnak čerstvý
  • + voda na varenie

Postup

  1. Šošovicu uvaríme podľa návodu na obale. Ja som ju varila približne 15 minúť, na obale bolo písané asi 20. Ochutila som ju kurkumou, mletou rascou, štipkou soli, mletým chilli korením a celú zmes som premiešala.
  2. Na rozpálenom oleji som si posmažila prelisovaný cesnak do zlatista, aby sa uvoľnila vôňa a premiešala som ho s ochutenou šošovicovou zmesou a všetko som ešte nechala trochu podusiť pod pokrievkou.
  3. Šošovica sa rozvarila, stala sa z nej kvázi nátierka, nie celkom hladká. Šošovicu som nechala vychladnúť a šup s ňou na hrianky, ktoré môžete potrieť napríklad cesnakom a natrieť si na ne túto šošovicovú zmes, môžete podávať s čerstvou zeleninou a večera je na svete.

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)