Mramorová bábovka

8 porcií
15 minút príprava
cca 50 minút na 180 °C
Suroviny
- 1 H pšeničnej hladkej múky
- 1 H pšeničnej hladkej múky celozrnnej
- ½ H trstinového nerafinovaného cukru
- 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
- ¼ ČL soli
- 2 PL kakaa (zarovnané lyžice)
- 60 ml kokosového oleja
- 375 ml sójovo-vanilkového mlieka od alpro
Ďalší recept, pri ktorom bola možnosť napiecť s produktmi od alpro. K dispozícii vanilkové sójové mlieko a čo môže byť lepšie než sladká mramorová bábovka? Sama som sa čudovala aká bola skvelá, to vanilkové mlieko spravilo veľké divy. Upečte si ju aj vy. Pokiaľ vanilkové mlieko po ruke nemáte, bábovku trochu viac oslaďte a pridajte vnútro z vanilkového struku.
Postup
- Najprv si zmiešame všetky sypké suroviny, oba druhy múky, cukor, štipku soli, trstinový cukor a prášok do pečiva. Pozor kakao zatiaľ nepridávame.
- Všetky sypké suroviny premiešame, pridáme mlieko a olej a vymiešame hladké cesto.
- Z cesta si odoberieme približne jednu tretinu, do ktorej vmiešame kakao a pridáme trochu vanilkového mlieka, pretože po pridaní kakao cesto dosť zhustne.
- Do bábovkovej formy najprv vlejeme približne jednu tretinu vanilkového cesta. Na prvú vrstvu vanilkového cesta nalejeme jednu polovicu kakaového cesta, ďalej do formy vlejeme druhú tretinu vanilkového cesta. Na to nalejeme druhú polovicu kakaového cesta a na záver vylejeme už len zvyšok (teda poslednú tretinu) vanilkového cesta.
- Cesto vo forme môžeme trochu „premiešať“. Ja som na to použila vidličku, aby sa kakaová vrstva s vanilkovou zaujímavejšie prepojila.
- Bábovku pečieme pri 180 stupňov približne 50 minút, treba si to sledovať za pomoci špajdle, najmä ku koncu pečenia. Upečenú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom, podávame s vychladeným mliekom. Dobrú chuť!
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)