Makovec

hlavna
12 kúskov
20 minút príprava
30 minút na 180 °C

Suroviny

  • 1,5 hrnčeka múka hladká špaldová celozrná
  • 1 hrnček mlieko rastlinné
  • 1 hrnček mak mletý
  • 1 hrnček cukor trstinový nerafinovaný
  • 1 ks prášok do pečiva bezfosfátový (DM drogéria)
  • 0,5 hrnčeka olej kokosový
  • 1 ks banán prezretý
  • 1 ks jablko menšie
  • lieskové oriešky posekané

Na potretie

  • lekvár domáci

Poleva

  • čokoláda na varenie
  • olej kokosový

Postup

  1. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme mletý mak a trstinový cukor a premiešame. 01
  2. Banán poriadne roztlačíme vidličkou alebo zmixujeme s mliekom. Ďalej pridáme do sypkej zmesi rozmixovaný banán s mliekom a olej a vymiešame hladké cesto.02
  3. Nastrúhame si jedno menšie jablko a pridáme ho do cesta, do cesta pridáme ešte nasekané lieskové orechy a dôkladne ich zapracujeme do cesta.03 (01) 03 (02)
  4. Okrúhlu formu si vymažeme olejom a vysypeme kokosom a cesto nalejeme do formy. Koláč pečieme približne pol hodinu pri teplote 180 stupňov.04 (01) 04 (02)
  5. Na ešte horúci koláč natrieme domáci lekvár. Ja som použila malinový, chutný bude určite aj slivkový, či ríbezľový.05
  6. Pripravíme si čokoládovú polevu z kokosového oleja a čokolády na varenie. Nad parou si rozpustíme kokosový olej, pridáme čokoládu, množstvo záleží od vás, akú chcete mať polevu hustú. Hotovú polevu nalejte na koláč a rovnomerne ju rozotrite.06

604

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)