Maková kaša z mandľového mlieka

1 porcia
10 minút príprava
10 minút tepelná úprava
Suroviny
- 200 ml mandľového mlieka
- 3 PL ovsených vločiek
- 3 PL mletého maku
- ½ ČL mletej škorice
- štipka soli
- 2 PL javorového sirupu
Jednoduchý a najmä rýchly recept na sychravejšie a chladnejšie dni, ktoré sa môžu pritrafiť nielen v zime, ale i v lete. Kašu máte hotovú raz-dva a pokojne si ju môžete vziať so sebou do práce. Najchutnejšia je však ešte teplá, s pridaním škorice telo príjemne zahreje. Spojenie sliviek, škorice a maku je skrátka božské, tak si vychutnávajte túto kašu, kým máme v záhradách dostatok čerstvých sliviek. Čoskoro však leto vystrieda jeseň, tak si upršané a zimné jesenné dni môžete vylepšiť takouto chutnou kašou pripravenou na raňajky, ktoré ťa zaručene nakopnú.

Príprava
- Do hrnca dáme 3 PL ovsených vločiek (pokojne dajte aj kopcové lyžice), pridajte mlieko, štipku soli a varte na miernom ohni.
- Po cca minútke pridáme do hrnca 3 PL maku (tiež môžete pridať väčšie lyžice).
- Kašu varíme pokým nám nehustne. Hotovú kašu ochutíme škoricou a vmiešame jednu polievkovú lyžicu javorového sirupu. Kašu poriadne premiešame, aby sa sirup vstrebal.
- Na záver kašu už len naservírujete do misky, na kašu naukladáme umyté, vykôstkované a nakrájané slivky. Na koniec ešte pridáme podľa chuti ďalšiu polievkovú lyžicu javorového sirupu, prípadne ním môžeme kašu len zľahka preliať.
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)