Maková kaša z mandľového mlieka

foto-hlavna-oz
1 porcia
10 minút príprava
10 minút tepelná úprava

Jednoduchý a najmä rýchly recept na sychravejšie a chladnejšie dni, ktoré sa môžu pritrafiť nielen v zime, ale i v lete. Kašu máte hotovú raz-dva a pokojne si ju môžete vziať so sebou do práce. Najchutnejšia je však ešte teplá, s pridaním škorice telo príjemne zahreje. Spojenie sliviek, škorice a maku je skrátka božské, tak si vychutnávajte túto kašu, kým máme v záhradách dostatok čerstvých sliviek. Čoskoro však leto vystrieda jeseň, tak si upršané a zimné jesenné dni môžete vylepšiť takouto chutnou kašou pripravenou na raňajky, ktoré ťa zaručene nakopnú.


foto-first-oz

Príprava

  1. Do hrnca dáme 3 PL ovsených vločiek (pokojne dajte aj kopcové lyžice), pridajte mlieko, štipku soli a varte na miernom ohni.
  2. Po cca minútke pridáme do hrnca 3 PL maku (tiež môžete pridať väčšie lyžice).
  3. Kašu varíme pokým nám nehustne. Hotovú kašu ochutíme škoricou a vmiešame jednu polievkovú lyžicu javorového sirupu. Kašu poriadne premiešame, aby sa sirup vstrebal.
  4. Na záver kašu už len naservírujete do misky, na kašu naukladáme umyté, vykôstkované a nakrájané slivky. Na koniec ešte pridáme podľa chuti ďalšiu polievkovú lyžicu javorového sirupu, prípadne ním môžeme kašu len zľahka preliať.

foto-last-oz1 foto-last-oz2 foto-last-oz3

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)