Kysnuté rožky so slivkovým lekvárom

30 minút príprava
25 minút na 180 °C
Suroviny
Kvások
- 1 PL trstinový cukor
- ½ kocky droždia
- 200 ml mlieko rastlinné teplé
- + štipka múky
Cesto
- 150 g múka hladká pšeničná celozrnná
- 150 g múka hladká pšeničná + 2PL
- 40 ml olej rastlinný
- 50 g trstinový cukor
- štipka soli
Okrem toho
- slivkový domáci lekvár
- + na potretie rastlinné mlieko
Postup
- Najprv si pripravíme kvások. Do teplého mlieka rozdrobíme v prstoch droždie, pridáme lyžicu cukru a premiešame. Posypeme múkou a necháme vzísť kvások.
- Zatiaľ si v mise zmiešame oba druhy múky, pridáme štipku soli, olej, vykysnutý kvások a vymiesime cesto, ktoré prekryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na tri bochníky, dva odložíme bokom a z jedného vyvaľkáme kruh, ktorý rozrežeme na 8 rovnakých trojuholníkov.
- Na každý trojuholník dáme cca lyžičku domáceho slivkového lekváru a cesto stočíme do rožteka.
- Každý rožtek preložíme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a rožky potrieme rastlinným mliekom.
- Rožky dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút.
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)