Kysnuté rožky so slivkovým lekvárom

foto-hlavna-oz
30 minút príprava
25 minút na 180 °C

Suroviny

Kvások

  • 1 PL trstinový cukor
  • ½ kocky droždia
  • 200 ml mlieko rastlinné teplé
  • + štipka múky

Cesto

  • 150 g múka hladká pšeničná celozrnná
  • 150 g múka hladká pšeničná + 2PL
  • 40 ml olej rastlinný
  • 50 g trstinový cukor
  • štipka soli

Okrem toho

  • slivkový domáci lekvár
  • + na potretie rastlinné mlieko

Postup

  1. Najprv si pripravíme kvások. Do teplého mlieka rozdrobíme v prstoch droždie, pridáme lyžicu cukru a premiešame. Posypeme múkou a necháme vzísť kvások.bod1
  2. Zatiaľ si v mise zmiešame oba druhy múky, pridáme štipku soli, olej, vykysnutý kvások a vymiesime cesto, ktoré prekryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu na teplom mieste.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri bochníky, dva odložíme bokom a z jedného vyvaľkáme kruh, ktorý rozrežeme na 8 rovnakých trojuholníkov.bod3
  4. Na každý trojuholník dáme cca lyžičku domáceho slivkového lekváru a cesto stočíme do rožteka.bod4-1 bod4-2
  5. Každý rožtek preložíme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a rožky potrieme rastlinným mliekom.bod5
  6. Rožky dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút.bod6

foto-last-oz1 foto-last-oz2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)