Kokosové buchtičky s lekvárom

hlavna
cca 18 ks
30 minút príprava
20 minút na 180 °C

Recept na tieto buchtičky som našla v časopise a veľmi ma ohúrila hlavne fotka. Vyzerali dokonale. No výsledný efekt sa vôbec nepodobal na tie krásne buchty z časopisu. Ani počas prípravy receptu to nebola veľká sranda, cesto sa mi lepilo a trhalo. Z receptu som bola trochu sklamaná a už ich asi viac pripravovať nebudem, ale keďže doma chutili, rozhodla som sa ho pridať, uvidíte či vám zachutia alebo nie. V recepte som zmenila len múku na celozrnnú, cukor na trstinový, alsan (v pôvodnom recepte bolo maslo) a mlieko na rastlinné. Možno mi nevyšiel podľa predstáv aj preto, že som zmenila suroviny na (podľa mňa) zdravšie alternatívy, ale gramáž som zachovala pôvodnú.

Recept z časopisu som robila už druhýkrát a výsledok nebol zrovna úspešný, tak už asi nebudem vymýšľať a spoľahnem sa na seba a svoje recepty.

Suroviny

  • 350 g múka špaldová celozrnná hladká
  • 100 g múka pšeničná
  • 110 g cukor trstinový nerafinovaný
  • 60 g kokos strúhaný
  • 75 g alsan (studený)
  • 2 ČL prášok do pečiva bez fosfátov
  • 250 ml rastlinného mlieka (použila som sójové s kalciom)
  • domáci lekvár (použila som malinový)
  • + budete potrebovať košíky na muffiny a formu na pečenie na muffiny

Postup

  1. Trstinový cukor pomixujte, aby ste nemali príliš veľké kryštáliky a vznikol vám práškovejší cukor. Zmiešajte v mise cukor, múku, prášok do pečiva a strúhaný kokos a všetko dobre premiešajte.01
  2. Do sypkej zmesi pridajte na kocky nakrájaný studený alsan, začnite spracovávať všetky suroviny a pomaly pridávajte mlieko, kým nevyformujete cesto.02 (01) 02 (02) - na koniec bodu 2.
  3. Cesto rozdeľte na dve, rovnako veľké časti a každú z nich vyvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne jeden centimeter. Ako si môžete všimnúť, mne sa cesto do tvaru obdĺžnika nepodarilo vyvaľkať, preto dúfam, že budete šikovnejší.03
  4. Na jeden plát cesta natrite lekvár podľa vašej chuti, ja som použila malinový. A preložte druhým plátom cesta.04 (01) 04 (02)
  5. Formu na muffiny vyplňte košíkmi na muffiny. Z cesta vykrajujte kolieska pomocou vykrajovačky a tie uložte do muffinových košíčkov. V pôvodnom recepte sa nezmieňovali o tom, ako naložili zo zvyškovým cestom, tak som ho nejako dala dokopy a spotrebovala, bolo ho dosť a vyhadzovať ho neprichádzalo do úvahy.05
  6. Buchtičky potrite po povrchu mliekom a dajte piecť do predhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180 stupňov.06

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)