Kakaovo-čokoládové truffles

foto-hlavna-oz

Kto ešte nevie, tak teraz vedieť bude! Tento recept bol vo februárovom vydaní magazínu F.O.O.D. v rámci foodblogerských receptov k Valentínu. A keďže ďalšie, marcové vydanie, je už v stánkoch, tak tu máte recept z februára. Kto si toto číslo nekúpil, koniec koncov ľutovať nemusí, recept od nás aj tak dostane, no nabudúce radšej pekne naklušte do stánkov, aby ste mali dobrý pocit, že máte doma skvelý časopis o jedle a skvelý recept z dielne skvelého foodblogu 😀 Recept je síce valentínsky, to však nevadí, hodí sa aj na ktorúkoľvek príležitosť a tiež ako foodie gift, ktorým môžete niekoho potešiť na sviatok alebo len tak..pretože domáce ručne robené darčeky sú predsa tie najkrajšie a najviac sa nimi môžete niekomu zavďačiť. Hlavne keď sa dajú zjesť!

PS: Touto cestou by sme sa ešte raz chceli poďakovať F.O.O.D.-u za takúto príležitosť! :)

Suroviny

Cesto

  • 1 ½ H múka pšeničná celozrnná hladká
  • ½ H múka pšeničná hladká
  • 3 PL kakao kvalitné
  • 1 ČL prášok do pečiva bez fosfátov
  • ½ ČL sóda bikarbóna
  • ¾ ČL soľ himalájska
  • ¾ H cukor trstinový nerafinovaný
  • ½ ks vanilkový struk
  • 1 H + 5 PL mlieko sójové
  • 1 ½ PL ocot jablčný
  • 50 ml olej kokosový

Na guličky

  • 170 ml mandľová smotana

Na obaľovanie

  • čokoláda na varenie podľa potreby
  • kokosový olej podľa potreby

Na posypanie

  • nasekané mandle
  • nasekané goji
  • sušený kokos

Postup

  1. Zmiešame múku, preosiate kakao, soľ, prášok do pečiva, sódu, vyškrabané vnútro z vanilkového struku a cukor.
  2. Do jedného hrnčeka vlažného mlieka dáme jablčný ocot a necháme 2 minúty postáť. Mlieko pridáme k sypkej zmesi a premiešame. Prilejeme olej a postupne pridávame po lyžiciach ďalšie mlieko (cca 5 PL alebo podľa potreby). Cesto vylejeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15 minút.
  3. Vychladnuté cesto rozmrvíme, prilejeme mandľovú smotanu a premiešame s cestom, aby sme vytvorili trochu lepivú hmotu. Z hmoty formujeme guličky, ktoré dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
  4. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu (na 100 g čokolády dajte 1 čl kokosového oleja). Ak budete potrebovať čokolády viac, stopte si ďalšiu. Guličky nastokneme na špajdle pre ľahšie obaľovanie a obaľujeme vo vychladnutej čokoláde.
  5. Kým čokoláda nie je celkom stuhnutá posypeme guličky nasekanými mandľami, nasekaným goji alebo sušeným kokosom.

foto-last-1 foto-last-2 foto-last-3 foto-last-4 foto-last-5

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)