Hustý hráškový krém

4 porcie
10 minút príprava
25-30 minút varenie
Suroviny
- 500 g hrášok mrazený
- 4 ks zemiaky (stredne veľké)
- 750 ml vody alebo zeleninového vývaru
- podľa chuti sójová smotana na zjemnenie
- soľ
- muškátový oriešok
- čierne mleté korenie
- chilli
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Hrach uvaríme vo vode spolu so zemiakmi. Ak chcete môžete použiť zeleninový vývar, ja som pridala pol kocky bujónu. Hrášok spolu so zemiakmi varíme približne 20 minút a potom všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Polievku dochutíme soľou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, kto chce, môže pridať štipku chilli. Polievku môžete zjemniť trochou rastlinnej smotany, napríklad sójovou.
- Všetko premiešajte a nechajte polievku ešte chvíľku povariť. Odstavte z plameňa a ozdobte smotanou.
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)