Homemade bounty tyčinky

hlavna
12 ks
30 minút príprava
chladenie cez noc

Suroviny

suroviny

  • ¾ H kešu
  • 5-7 PL (vrchovatých) kokos strúhaný sušený
  • 5 PL mlieko rastlinné (napr. mandľové)
  • 1 ½ PL sladilo (napr. javorový sirup)
  • 1 ½ ČL kokosový olej
  • 1 ks vanilkový struk
  • štipka soli

Na čokoládu

  • čokoláda na varenie
  • kokosový olej

Postup

  1. Kešu si zalejeme vodou a necháme namáčať cez noc do druhého dňa. Na druhý deň vodu zlejte a kešu trochu premyjeme novou vodou.
  2. Do mixéra vložíme kešu, pridáme sladidlo, kokosový olej, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli a mlieko. Všetky suroviny zmixujeme na hladkú hmotu.
  3. Hmotu z mixéra preložíme do misky a po lyžiciach postupne pridávame kokos, ktorý premiešavame s kešu hmotou. Kokos pridávajte, kým vám nevznikne tuhšia hmota.
  4. Z hmoty odoberáme a v rukách formujeme menšie tyčinky. Mne vyšlo 12 kusov.bod4
  5. Tyčinky dajte zachladiť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny.
  6. Stuhnuté tyčinky nakoniec už len obaľujeme v čokoláde, ktorú sme si pripravili tak, že nad parou sme si rozpustili čokoládu na varenie s kokosovým olejom. Tyčinky už len dáme do chladu, aby čokoláda stuhla.bod6

*Kokosového oleja nepridávajte veľa, lebo hotové a obalené tyčinky sa vám budú pri izbovej teplote veľmi topiť. Na 100 g čokolády na varenie použite cca 1 ČL kokosového oleja.

foto-last-oz1 foto-last-oz2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)