Grissini

foto-hlavna-oz
20 minút príprava
20 minút na 190 °C

Talianske tyčinky len tak na zahryznutie ako snack, predjedlo s nejakým dipom alebo na cesty! Chutné sú len tak, samé o sebe alebo s dobrým pestom zo sušených paradajok.

Suroviny

Cesto

  • 225 g múka špaldová celozrnná hladká
  • 100 g múka pšeničná hladká + 1 PL (v prípade potreby)
  • 1 ½ ČL soľ
  • 3 PL olivový olej
  • 200 ml teplej vody
  • 1 ks sušeného droždia ( 1 balenie = 9g)
  • 1 PL cukor trstinový

Okrem toho

  • na potretie olivový olej
  • na posypanie napr. sezam, soľ, mak, ľan, atď.

Postup

  1. Najprv si v jednej miske dáme do teplej vody droždie a cukor a dobre premiešame. V druhej miske si zmiešame obe múky, soľ, pridáme olivový olej a vmiešame vodu s droždím.
  2. Cesto poriadne vymiesime, v prípade potreby pridáme 1 PL múky. Misku s cestom prikryjeme utierkou, pokojne misu s cestom podložte ďalšou utierkou a dajte kysnúť na teplé miesto na hodinu.bod2
  3. Vykysnuté cesto rozdeľte na tri časti. Z každej časti vyvaľkajte cesto do tvaru obdĺžnika, rozkrájajte na pásiky hrubé cca 0,5 cm. bod3-1 bod3-2
  4. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Každý pás cesta skrúťte ako na fotke a preložte na plech na pečenie. bod4
  5. Každú tyčinku potrite olivovým olejom.bod5-1 bod5-2
  6. Tyčinky potreté olejom môžete posypať napríklad sezamom, makom, ľanovými semienkami alebo soľou.bod6
  7. Tyčinky vložte do predhriatej rúry a pečte pri 190 stupňoch približne 20 minút. Dávajte pozor, aby vám neprihoreli. Pečte kým tyčinky nechytia zlatú, alebo hnedú farbu, čím sú tmavšie, tým budú chrumkavejšie. Pokiaľ budú mať farbu ako na fotke budú krásne chrumkavé. Hlavne treba dať pozor, aby neprihoreli.bod7-1 bod7-2

foto-last-oz1 foto-last-oz2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)