Čokoládový cous-cous koláč

hlavna
10 kusov
15 minút príprava
30 minút tepelná úprava

Tento koláč určite mnoho z vás pozná. Ja som si základný recept upravila, pomenila suroviny v korpuse, použila som celozrnný kuskus, pridala lusk. No a na vrch čokoládový krém, ktorý by bola škoda ponechať v pôvodnom množstve, lebo je tak chutný, že by bol hriech, aby ho bolo tak málo. A na vrch ozdoba z čerstvého ovocia. Taká mini letná torta, ktorú ochutnali mnohí a všetkým chutila. :)

Suroviny

Korpus

1 H kuskus celozrnný
1 ½ H mlieko rastlinné
1 H voda
½ H cukor trstinový nerafinovaný
vanilkový lusk
3 PL kakao

Čokoládový krém

350-400 ml rastlinné mlieko
5 PL škrob
4 PL kakao
¾-1 H cukor trstinový nerafinovaný

+ 2 banány zrelé menšie
250 g jahody čerstvé
konopné semienka podľa potreby

Postup

  1. Na korpus si uvaríme všetky uvedené suroviny v jednom hrnci. V hrnci zmiešame kuskus, cukor, kakao, vydlabaný vanilkový lusk (čiže vnútro – zrniečka z lusku), prilejeme mlieko a vodu a všetko spolu varíme na miernom ohni do zhustnutia.
  2. Uvarenú zmes prelejeme do tortovej okrúhlej formy na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Formu necháme bokom aby korpus vychladol a počas toho si pripravíme plnku.
  3. Na plnku si najprv zmiešame v mlieku škrob tak, aby sa celkom rozpustil a aby sme nemali v mlieku hrčky. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme kakao a môžeme premixovať mixérom do hladka. Pridáme cukor a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Uvarený hustý krém si odložíme zatiaľ bokom.
  4. Na korpus pôjde ešte banán, čiže banány ošúpeme a nakrájame na nie veľmi hrubé kolieska a poukladáme na korpus tak, aby sme ho celý vyplnil.
  5. Na banány nalejeme čokoládový krém a opatrne, zľahka ho rovnomerne rozotrieme. Na čokoládový krém budeme ukladať čerstvé umyté jahody a na záver už len posypeme konopnými semienkami.
  6. Koláč vložíme do chladničky a necháme zachladiť do nasledujúceho dňa.

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)