Čokoládová nátierka

Čokoládová nátierka
cca 300ml
10 minút príprava

Čokoládovú nátierku si môžete pripraviť na dva spôsoby, buď raw alebo vegan. Pri vegánskej verzii môžete použiť ako sladidlo namiesto medu napríklad javorový sirup, agáve alebo datľový sirup, či rastlinný med. Neviem vám povedať ako dlho vydrží táto nátierka čerstvá, ale predsa len sa jedná o čerstvé ovocie, čiže veľmi dlho to nebude. Myslím, že vás to aj tak nemusí veľmi zaujímať, lebo je tak dobrá, že ju zjete hneď!

Suroviny

  • 1 ks avokádo zrelé
  •  2 ks banán menší zrelý
  •  3 PL (alebo javorový sirup) med
  •  2 PL kakao kvalitné
  •  50 g oriešky lieskové
  •  trochu mlieko rastlinné

Postup

  1. Lieskové oriešky si pomelieme v mixéri, nemusíte ich mixovať úplne na jemno, môžete nechať aj väčšie kúsky. Zrelé avokádo rozrežeme, vyberieme kôstku a vydlabeme vnútro. Banány nakrájame na menšie kúsky a spolu s avokádom ich zmixujeme v mixéry na hladkú hmotu.
  2. Do mixéra prisypeme kakao a pridáme med podľa chuti, kto má rad sladšie, môže pridať viac ako 2 PL. Ja som pridala aj trochu rastlinného mlieka, aby sa mi všetky suroviny dali ľahšie zmixovať a vytvorili tak hladkú masu.

Čokoládová nátierka

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)