Coconut Snowballs

foto-hlavna-oz
30 min. príprava
min. 2 hod. namáčanie

Suroviny

  • 1 ½ H kešu
  • 1 – 1 ¼ H sušený kokos
  • 3 PL sladidla (napr. med, javorový sirup)
  • 3 ČL kokosový olej
  • 1 ks vanilkový struk
  • 3 PL mandľové mlieko
  • štipka soli
  • + sušený kokos na obaľovanie

Postup

  1. Kešu si dáme namočiť do vody minimálne na dve hodiny alebo cez noc. Na druhý deň vodu z kešu zlejeme, kešu premyjeme novou vodou a dáme do mixéra.
  2. Ku kešu pridáme kokosový olej a mandľové mlieko a vymixujeme na hladkú zmes. Pridáme sladidlo podľa chuti, vyškrabané vnútro z jedného vanilkového struku a štipku soli a znovu premixujeme, aby sa suroviny premiešali.
  3. Zmes z mixéra dáme do misky a pridáme sušený kokos. Všetko spolu dobre premiešame, mala by nám vzniknúť nie veľmi riedka zmes, ak sa vám zmes zdá riedka, pridajte ešte kokos, ale nie veľa, počas chladenia guličky stuhnú a budú pevnejšie.
  4. Zo zmesi tvarujte guličky a uložte ich na tácku, vystlanú papierom na pečenie. Vytvarované guličky dajte zachladiť a stuhnúť, napr. do chladničky, môžete ich tam nechať aj cez noc. Stuhnuté guľky už len obaľujeme v nastrúhanom kokose.

foto-last-oz1 foto-last-oz2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)