Chia dezert z kakaového mlieka

foto-hlavna-oz
2 porcie
20 minút príprava
chladenie cez noc

Suroviny

Čokoládový chia puding

Jogurtovo-jahodová vrstva


Rovnako ako aj iní foodblogeri, aj my sme dostali šancu zapojiť sa do projektu „Foodblogeri – Varíme s Alprom“. A že je nám cťou! Preto vám prinášame náš prvý recept z edície v ktorej varíme s alpro produktmi. Síce sme ho tak celkom neuvarili, iba pripravili, lebo recept je nevarený, nepečený, ale za to šmakovný a ľahko pripravený.

Postup

  1. Ako prvú si nachystáme chia vrstvu z čokoládového sójového mlieka od alpro. Do stredne veľkej misky si nalejeme alpro mlieko, pridáme javorový sirup a chia semienka. Všetko spolu premiešame. Hmotu premiešavame viackrát, aby sa nám zo semienok nerobili hrče a aby sa celá masa krásne prepojila do pudingu.
  2. Keď je pudingová masa trochu tuhšia, naservírujeme ju do sklenených pohárov.
  3. Ďalej si pripravíme jahodovo-jogurtovú vrstvu. Jahody si očistíme, umyjeme a odstopkujeme. Do mixéra vložíme jahody, pridáme javorový sirup, 6 vrchovatých lyžíc sójového neochuteného jogurtu a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetko spolu premixujeme. Ak sa vám zdá jogurtová hmota málo sladká, doslaďte podľa vašej chuti.
  4. Jogurtovú hmotu navrstvíme do pohárov na chia vrstvu a dáme zachladiť do chladničky na noc.
  5. V deň servírovania poháre môžeme ozdobiť nastrúhanou kokosovými lupienkami a čerstvými jahodami. Zdobiť môžete rovnako aj konopnými lúpanými semienkami alebo nastrúhanou čokoládou. Želám vám dobrú chuť! :)

foto-last-oz1 foto-last-oz2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)