Chia dezert z kakaového mlieka

2 porcie
20 minút príprava
chladenie cez noc
Suroviny
Čokoládový chia puding
- 250 ml alpro sójového mlieka s čokoládovou príchuťou (1 balenie)
- 4 PL chia semienka
- 1 PL javorový sirup
Jogurtovo-jahodová vrstva
- 6 PL jogurt sójový natural (vrchovaté lyžice)
- 2 PL javorový sirup
- 1 ks vanilkový struk
- 250 g jahody
Rovnako ako aj iní foodblogeri, aj my sme dostali šancu zapojiť sa do projektu „Foodblogeri – Varíme s Alprom“. A že je nám cťou! Preto vám prinášame náš prvý recept z edície v ktorej varíme s alpro produktmi. Síce sme ho tak celkom neuvarili, iba pripravili, lebo recept je nevarený, nepečený, ale za to šmakovný a ľahko pripravený.
Postup
- Ako prvú si nachystáme chia vrstvu z čokoládového sójového mlieka od alpro. Do stredne veľkej misky si nalejeme alpro mlieko, pridáme javorový sirup a chia semienka. Všetko spolu premiešame. Hmotu premiešavame viackrát, aby sa nám zo semienok nerobili hrče a aby sa celá masa krásne prepojila do pudingu.
- Keď je pudingová masa trochu tuhšia, naservírujeme ju do sklenených pohárov.
- Ďalej si pripravíme jahodovo-jogurtovú vrstvu. Jahody si očistíme, umyjeme a odstopkujeme. Do mixéra vložíme jahody, pridáme javorový sirup, 6 vrchovatých lyžíc sójového neochuteného jogurtu a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetko spolu premixujeme. Ak sa vám zdá jogurtová hmota málo sladká, doslaďte podľa vašej chuti.
- Jogurtovú hmotu navrstvíme do pohárov na chia vrstvu a dáme zachladiť do chladničky na noc.
- V deň servírovania poháre môžeme ozdobiť nastrúhanou kokosovými lupienkami a čerstvými jahodami. Zdobiť môžete rovnako aj konopnými lúpanými semienkami alebo nastrúhanou čokoládou. Želám vám dobrú chuť!
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)