Cheesecake s lesným ovocím

p1-2
10 porcii
30 minút príprava
35 minút na 180 °C

Suroviny

Cesto

  • 250 g múka špaldová hladká celozrnná
  • 80 g cukor trstinový nerafinovaný
  • 160 g alsan studený
  • 1 ČL škorica
  • vanilkový lusk

Plnka

  • 400 g silken tofu Demeter
  • cukor trstinový podľa chuti
  • 3 PL škrob kukuričný
  • 60 ml mlieko rastlinné

Na vrch

  • kompót lesné ovocie
  • 2-3 PL škrob kukuričný
  • 2,5 PL cukor trstinový nerafinovaný

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto z múky, studeného alsanu a cukru. Cukor som mala kryštálový, ten som si najprv zmixovala v mixéry na jemnejšie kryštáliky a spolu s alsanom, múkou, vanilkovým luskom a škoricou som si vypracovala cesto. Cesto som vtlačila rukami do okrúhlej tortovej formy a odložila do chladničky, pokým som si šla spracovať plnku.
  2. Na plnku si v mlieku rozmiešame škrob tak, aby sme nemali hrudky. V mixéry si zmixujeme na hladkú hmotu silken tofu, cukor podľa chuti, a škrob rozmiešaný v mlieku. Pokiaľ sa vám zdá plnka po rozmixovaní málo sladká, dochuťte ju podľa vlastných chutí. Z chladničky vyberieme formu s cestom, na ktoré vylejeme plnku a koláč dáme do predhriatej rúry piecť na približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Hotový koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a budeme naň vrstviť ovocie a puding z kompótovej šťavy. Kompót si zlejeme, šťavu odložíme! Nevylievame. Ovocie poukladáme na cheesecake a zatiaľ si z kompótovej šťavy pripravíme puding. Ja som mala nejaký kúpený kompót, šťava z neho mala menej než 500 ml, tak som si ju doliala do pol litra vodou, v kompótovej šťave som rozmiešala škrob a cukor a uvarila puding.
  4. Pri pudingu nemusíte čakať na jeho vychladnutie, stačí po lyžičkách puding dávať na cheesecake, no treba dávať stále pozor na to, že je horúci, takže s ním opatrne. Puding môžete dávať na cheesecake cik-cak, pokým sa vám celý neminie a nepokryje celý povrch koláča. Puding nechajte stuhnúť, pokojne aj do druhého dňa a potom už len koláč nakrájajte a vychutnajte si jeho sladkú a zároveň kyslú chuť za studena. Prajem vám dobrú chuť. :)

last0 last2

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)