Cheesecake parfait

foto-hlavna-oz
2 porcie
25 minút príprava
Namáčanie 2 hod. alebo cez noc

Ďalší recept na raňajky so sebou, ktorý si zamilujete! Verím tomu. Veď čo je lepšie než rýchle, chutné a zdravé raňajky, ktoré vám dovolia ráno v posteli ležať o čosi dlhšie?  Cheesecake vrstva chutí skutočne ako cheesecake. Už teraz sa neviem dočkať, kedy pripravím raw cheesecake z kešu orechov so sviežim ovocím. Nakoľko toto cheesecake parfait bolo skvelé, verím, že taký raw cheesecake bude oveľa lepší..neodolateľný. Pre začiatok táto pochúťka a cheesecake zas inokedy. :)

Suroviny

Granola vrstva

Ovocná vrstva

  • 200 g čučoriedky

Cheesecake vrstva

  • 1 H kešu natural
  • 1 ½ PL javorový sirup
  • 5 PL mlieko rastlinné (napr. mandľové)
  • 1 ks vanilkový struk
  • štipka soli

Postup

  1. Kešu si namočíme do vody minimálne na dve hodiny alebo cez noc. Po namáčaní zlejeme vodu, kešu môžeme premyť, dáme do mixéra a zmixujeme na jemnejšiu hmotu.
  2. Ku kešu pridáme mlieko, javorový sirup alebo iné sladidlo, ktoré máte doma alebo máte radi. Pridáme vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli. Všetko spolu vymixujeme na jemnú, krémovú hmotu, v prípade potreby, aby bola hmota krémovejšia, pridáme jednu alebo dve lyžice mlieka.
    * granolu môžete pripraviť podľa nášho receptu, v tomto prípade odporúčam polovičnú dávku, prípadne len ¼ dávku z pôvodného receptu, pokiaľ nechcete veľké množstvo granoly navyše okrem tej, ktorú použijete na prípravu parfait. Ak pripravíte celú dávku, môžete si pripravovať parfait aj s jogurtom na ďalšie dni alebo konzumovať s mliekom atď. Granolu si môžete namiešať aj podľa vašej chuti, ja som túto zvolila preto, lebo je z kešu rovnako ako cheesecake vrstva.
  3. Nakoniec už len vrstvíme tieto tri časti, ovocie, cheesecake vrstva, granola, vrstvite podľa vašej chuti a fantázie. Parfait nechajte zachladiť v chladničke.
    * namiesto čučoriedok môžete použiť mrazené letné ovocie, jahody, maliny černice a pod.
    * pre lepšiu konzumáciu odporúčam sklenený pohár s väčším otvorom, prípadne nízku a širokú plastovú misku, jej výhodou je aj ľahkosť oproti sklenenému poháru, ktorý sme použili len pre fotku, vy vrstvite do nádoby, z ktorej sa vám bude predovšetkým dobre jesť. Tak nech vám chutí!

foto-last-oz1 foto-last-oz2 foto-last-oz3

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)