Burger

hlavna
45 minút varenie cíceru
20 minút na 200 °C

Suroviny

  • 1 H cícer suchý
  • + voda z uvareného cíceru podľa potreby
  • ½ väčšej cukety (alebo 1 stredne veľká)
  • 1 ks cibuľa stredne veľká
  • 3 strúčiky cesnak
  • podľa chuti soľ himalájska
  • podľa chuti čierne mleté korenie
  • podľa chuti chilli
  • 2 PL lahôdkové droždie
  • 3 PL ľanové semienko
  • 3 PL múka celozrnná pšeničná
  • podľa potreby strúhanka
  • olej olivový

Okrem toho

Postup

  1. Večer, deň pred prípravou a pečením burgerových placiek si namočíme 1 hrnček cíceru a namáčame do rána ďalšieho dňa. Ráno vodu zlejeme, nalejeme novú a cícer varíme približne 45 min. pokým nezmäkne. Vodu z uvareného cíceru si zlejeme do nádoby.
  2. Cícer vymixujeme do hladka spolu s vodou z uvareného cíceru, vodu pridávame podľa potreby, aby zmes nebola príliš vodnatá, iba hladká (napr. ako nátierka).
  3. Vymixovaný cícer si zatiaľ odložíme bokom. Cuketu si očistíme, rozrežeme, vnútro z cukety vydlabeme a očistenú cuketu si nastrúhame. Vydlabané vnútro z cukety na prípravu bugerov potrebovať nebudeme, môžete ho využiť inak. Nastrúhanú cuketu osolíme a necháme postáť, aby pustila šťavu. Cuketu si v rukách „vyžmýkame“.
  4. Cibuľu a cesnak si očistíme, cibuľu nakrájame a posmažíme na olivovom oleji. K cibuli pridáme prelisované strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a trochou chilli.
  5. Cuketu zmiešame s cícerovou pastou, cibuľou a cesnakom, pridáme lahôdkové droždie, ľanové semienka, múku a strúhanku podľa potreby. Všetky suroviny spolu zmiešame a v prípade potreby dochutíme soľou, korením a môžeme pridať znova trochu chilli. Strúhanku pridávame, kým sa nám nevytvorí masa, ktorá sa nám nebude rozpadávať pri tvorení placiek.
  6. Nakoniec už len vytvarujte placky, plech alebo misu na pečenie potrite olejom, poukladajte placky a pečte pri 200 stupňoch 10 min. z každej strany.
  7. Nakoniec už len Rozrežeme domáce žemle, obe časti rozkrojenej žemle potrieme avokádovým dipom (guacamole so sušenými paradajkami podľa nášho receptu). Na žemle dajte umyté listy špenátu, placku, paradajky nakrájané na kolieska, znova špenátové listy a žemle spojte.

last

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)