Burger s cícerovými plackami

Burger s cícerovými plackami
8-10 placiek
15 minút príprava
20-25 minút na 200 °C

Suroviny

  •  1 hrnček cícer suchý
  •  podľa potreby + na obaľovanie strúhanka
  •  1 ks cibuľa menšia
  •  2 strúčiky cesnak čerstvý
  •  podľa potreby vňať petržlenová
  •  podľa chuti chilli mleté
  •  podla chuti korenie čierne mleté
  •  podľa potreby soľ
  •  1 PL droždie lahôdkové
  •  200 g tofu údené
  •  voda z uvareného cíceru

K tomu

  •  šalát ľadový
  •  paradajky čerstvé mäsité
  •  kečup

Postup

  1. Jeden hrnček cíceru si deň vopred dáme namočiť. Na druhý deň ho dáme variť približne na pol hodinu. Vodu z uvareného cíceru nevylievajte, ale odložte si ju, budete ju potrebovať na prípravu placiek. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno a osmažíme na rozpálenom oleji. K cibuli pridáme prelisovaný cesnak, ochutíme čiernym mletým korením a pridáme trochu chilli a ešte chvíľu pražíme a potom necháme vychladnúť.
  2. Uvarený cícer zmixujeme na hladkú hmotu. K cíceru pridáme rukami roztlačené údené tofu, lahôdkové droždie a premiešame. K zmesi pridáme opraženú cibuľku s cesnakom. Priebežne do zmesi pridávame strúhanku na zahustenie a vodu z uvareného cíceru, kým sa nám nevytvorí pevnejšia hmota. Zmes osolíme podľa chuti, pridáme ešte trochu chilli a petržlenovú vňať, tiež podľa chuti a poriadne premiešame, aby sa chute prepojili.
  3. Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Ja som z uvedenej zmesi vytvorila 10 placiek. Placky môžete osmažiť na oleji alebo ich piecť v rúre. Do zapekacej misy, na plech alebo do pekáča nalejete olej – nemusí ho byť veľa, aby sa v ňom placky netopili. Placky poukladáme na plech a pečieme ich 20-25 minút pri 200 stupňoch, kým nechytia zlatistú farbu a nevytvorí sa chrumkavý povrch.
  4. Žemle si rozkrojíme a plníme podľa vlastnej chuti. Ja som použila kúsky ľadového šalátu, paradajky a kečup. Na spodnú žemľu som dala kečup, na to šalát, paradajky nakrájané na kolieska, placku z cíceru, znova kečup, paradajky, šalát a nakoniec vrchnú časť žemle.01 02 03 04 05

Pokiaľ by ste mali chuť na tieto fašírky (karbonátky) nie vo forme burgeru, môžete ich podávať napríklad so zemiakmi, batátovými hranolkami alebo s čímkoľvek chcete.

plac

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)