Boloňská omáčka na cestoviny

Boloňská omáčka na cestoviny
2 porcie
10 minút príprava
30 minút tepelná úprava

Suroviny

  •  1/2 bal. tofu údené
  •  podľa chuti granulát sójový
  •  1 ks (menšia) cibuľa
  •  1 ks mrkva
  •  1 ks (menší) zeler buľva
  •  1/2 kocky bujón bez glutamanu
  •  1 strúčik cesnak
  •  140 g pyré paradajkové
  •  2 ks (stredne veľké) paradajky
  •  1 ks list bobkový
  •  štipka soľ
  •  štipka chilli mleté
  •  štipka korenie čierne mleté
  •  štipka oriešok muškátový
  •  podľa chuti bazalka
  •  podľa chuti oregano
  •  olej

Postup

  1. Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky. K cibuli pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zeleninu trochu osolíme a pridáme bujón spolu s bobkovým listom. Zmes podlejeme trochou vody a dusíme, kým nezmäkne.
  2. Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme vodu nasiaknuť. Paradajky si narežeme, vložíme do nádoby alebo hrnca a zalejeme vriacou vodou. Približne po 1-2 minútach vodu zlejeme a prelejeme ich studenou vodou. Ošúpeme kožu a nakrájame na malé kúsky. Granulát pridáme k zelenine spolu s údeným tofu, ktoré rozmrvíme prstami. Pridáme paradajkové pyré a paradajky a spolu všetko ešte podusíme.
  3. Ochutíme čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, pridáme štipku chilli, bazalku a oregano. Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.

Boloňská omáčka na cestoviny

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)