Boloňská omáčka na cestoviny

2 porcie
10 minút príprava
30 minút tepelná úprava
Suroviny
- 1/2 bal. tofu údené
- podľa chuti granulát sójový
- 1 ks (menšia) cibuľa
- 1 ks mrkva
- 1 ks (menší) zeler buľva
- 1/2 kocky bujón bez glutamanu
- 1 strúčik cesnak
- 140 g pyré paradajkové
- 2 ks (stredne veľké) paradajky
- 1 ks list bobkový
- štipka soľ
- štipka chilli mleté
- štipka korenie čierne mleté
- štipka oriešok muškátový
- podľa chuti bazalka
- podľa chuti oregano
- olej
Postup
- Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky. K cibuli pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zeleninu trochu osolíme a pridáme bujón spolu s bobkovým listom. Zmes podlejeme trochou vody a dusíme, kým nezmäkne.
Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme vodu nasiaknuť. Paradajky si narežeme, vložíme do nádoby alebo hrnca a zalejeme vriacou vodou. Približne po 1-2 minútach vodu zlejeme a prelejeme ich studenou vodou. Ošúpeme kožu a nakrájame na malé kúsky. Granulát pridáme k zelenine spolu s údeným tofu, ktoré rozmrvíme prstami. Pridáme paradajkové pyré a paradajky a spolu všetko ešte podusíme.
Ochutíme čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, pridáme štipku chilli, bazalku a oregano. Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.
Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)