Apple pie

Apple pie
12 porcii
25 minút príprava
45 minút na 180 °C

Suroviny

Cesto:

  •  1 a 1/2 hrnčeka múka pšeničná
  •  1 hrnček múka špaldová hladká celozrnná
  •  1 ČL soľ
  •  2 PL cukor trstinový nerafinovaný
  •  220 g alsan
  •  4-5 PL voda studena

Náplň:

  •  750 g jablká ošúpané
  •  4 PL cukor trstinový nerafinovaný
  •  1 ČL škorica
  •  50 ml voda

Postup

  1. V mise zmiešame múku, soľ, cukor a pridáme na kocky nakrájaný studený alsan. Všetky suroviny spolu vymiesime rukou a postupne pridávame po lyžiciach studenú vodu, aby sa cesto spojilo.01
  2. Cesto odložíme do chladničky minimálne na pol hodiny, môžete ho tam nechať pokojne aj dlhšie. Počas toho, ako bude cesto tuhnúť si pripravíme jablkovú plnku. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Všetky jablká preložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu a vodu a všetko dusíme pod pokrievkou do mäkka, približne 15 minút. Jablká trochu pomixujeme ponorným mixérom, nie úplne na kašu a plnku necháme vychladnúť.02-01 02-02
  3. Stuhnuté cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť znova odložíme do chladničky a druhú si vyvaľkáme do kruhu na pomúčenej doske. Cesto preložíme do formy a pritlačíme prstami o formu, hlavne boky cesta.03
  4. Na cesto rovnomerne rozdelíme jablkovú plnku. Z chladničky vyberieme druhú časť cesta a znova vyvaľkáme do kruhu. Z cesta môžeme povykrajovať rôzne vzory. Ja som našla formu jabĺčka, čo mi prišlo vhod, keďže som pripravovala jablkový koláč. Z cesta som povykrajovala jabĺčka. Cestom som prikryla jablkovú plnku a na vrch som poukladala povykrajované jablká.04-01 04-02
  5. Nakoniec som povrch cesta potrela sójovým mliekom. Koláč pečieme pri 180 stupňoch aspoň 45 minút. Po upečení ho nechajte vychladnúť, ja som nevydržala aaa veď viete..spálila som si jazyk..takže počkajte, kým vychladne a už si len pochutnávajte.

Apple pie

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)