5 minútová „smotanová“ omáčka

foto-hlavna-oz
1 väčšia porcia
do 5 minút hotovo

Suroviny


Keď máte chuť na cestoviny a chcete aby boli rýchlo, ale fakt že rýchlo hotové. Práve z toho dôvodu vznikla táto ultra fast „smotanová“ omáčka. Je pravda, že na brokolicu a cestoviny si treba trošku dlhšie počkať, beztak máte jedlo hotové do 25 minút. Rýchlovečka ako sa patrí a pokiaľ sa vám nechce čakať na brokolicu, kým sa uvarí, bude to super aj bez nej. Porcia taká akurát pre dvoch veľmi vyhladnutých ľudí, ale troch takých menej hladných. Však sami okoštujte, možno vám ostane aj na druhý deň, však dáte si ju radi aj zajtra!


foto-first-oz1 foto-first-oz2

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesnak. Ten si ošúpeme a prelisujeme do hrnca s rozohriatym olejom. Cesnak na oleji opekáme do zlatista, pozor, aby nezhorel, to ho môžete rovno vyhodiť a začať odznova, pretože celé jedlo nadobudne nepríjemnú príchuť. Takže stáť pri hrnci, neodbiehať, miešať a sledovať.
  2. K cesnaku prilejeme smotanku alebo dve, podľa toho či robíte jedlo iba pre seba alebo aj pre niekoho iného. Keď zvyknem robiť porciu len jednu, dávam aj jednu smotanu a trochu z omáčky mi ostane aj na ďalší deň, ale ja si tej omáčky dávam len tak pobiednejšie, preto ju mám na dvakrát.
  3. K smotane pridajte lahôdkové droždie. A veľa, veľa .. ešte sypeme. Nech je toho dostatok. Teraz celú zmes premiešajte metličkou, nech v omáčke nie sú hrudky a miešame, kým omáčka trošku nezhustne. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a omáčka je hotová.
  4. Pokiaľ chcete omáčku len s cestovinami, pridajte na záver ešte jeden prelisovaný strúčik cesnaku, aby to bola cesnakovejšia omáčka. V druhom prípade môžete pridať uvarené ružičky brokolice, ktoré premiešajte s omáčkou a s cestovinami.

TIP: Do omáčky môžete pridať trochu citrónovej šťavy.

foto-last-oz1

Páči sa ti tento recept?
Podpor ma lajkom na facebooku alebo zanechaj pod receptom koment.
Budem vďačná za tvoju reakciu :)